Diakonia

Diakonia tarkoittaa kristillistä palvelua. Se on yksi kirkon perustehtävistä. Jokainen ihminen tarvitsee toista ihmistä vierelleen jakamaan iloja ja suruja. Elämässä saattaa tulla eteen avun tarvetta tai yllättäviä kriisitilanteita.

Taloudellinen apu: Taloudellinen tilanne saattaa yllättäen horjua eri syistä kuten työttömyyden tai sairastumisen johdost. Diakoniatyö voi tarjota harkinnanvaraista taloudellista tukea ja yhteistyötä sosiaalitoimen kanssa. Taloudellisen avun muotoja ovat esim. laskuavustus (mm. vuokra-, sähkö-, vesi- tai puhelinlasku) tai maksusitoumus ruokakauppaan.

Ruokakassit: Jaamme ruokakasseja helpottamaan tiukkaa taloudellista tilannetta. Ruokakasseja jaetaan päivystysaikoina, tai erikseen sovittuna ajankohtana. Apua voi pyytää kun voimat tai varat eivät riitä.

Keskusteluapu ja sielunhoito

Diakonia tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua ja rinnalla kulkijaa elämän haasteissa eteenpäin pääsemiseksi. Keskustelemaan voi tulla varaamalla ajan diakoniatoimistoon. Mikäli kotoa lähteminen on vaikeaa tai liikkuminen hankalaa, niin voi pyytää kotikäyntiä. Kotona voit keskustella tilanteestasi kaikessa rauhassa. Kotikäyntipyynnön voit jättää diakoniatyöntekijälle puhelimitse.

Sielunhoidollinen keskustelu on hyvä mahdollisuus käydä läpi oman elämän kysymyksiä. Keskustelu voi sisältää myös ripin tai yksityisen ehtoollisen vieton.

Merkkipäivämuistamiset

Seurakunta lähettää kutsun vuosittain järjestettävään yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan 70/ 75- ja 80/ 85-vuotta täyttäville. Tämän lisäksi on mahdollista kutsua seurakunnan työntekijä kotiin omaan juhlaan.

Diakonian vastaanotto/ päivystys: Maanantaina ja tiistaina klo 9.00-10.00 osoitteessa Runeberginranta 4, puh. 040 312 4425

Vapaaehtoistyö

Löytyykö sinulta aikaa ja halukkuutta auttaa toisia? Vapaaehtoistyö tarjoaa mahdollisuuksia osallistua seurakunnan toimintaan monin eri tavoin mm. kahvinkaatajana, ystävänä vanhukselle, retkiavustajana.

Vapaaehtoistyötä voit tehdä tehtävä kerrallaan sitoutumatta pidemmäksi ajaksi tai säännöllisesti esim. kuukausittain kerhon tai ryhmän avustajana.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi, löydämme sinulle varmasti mieleistäsi tekemistä seurakunnassa.

ystävät pitävät toisiaan käsistä , kädet päällekäin, toinen on vanhempi henkilö