Ristiäiset

Kasteessa ihminen tulee Jumalan lapseksi ja Kristuksen kirkon jäseneksi. Kaste on Kristuksen asettama sakramentti. Kirkkomme opettaa, että kaste lahjoittaa meille pelastuksen ja iankaikkisen elämän.

Kaste toimitetaan yleensä noin kahden kuukauden sisällä vauvan syntymästä. Kastepaikkana voi olla joko Paraisten kirkko/ Agricola-kappeli, koti tai muu sopiva tila.  Voit sopia kasteen ajankohdasta ja toimituspaikasta seurakuntasihteerin kanssa. Kastekeskustelu  sovitaan suoraan kastepapin kanssa ja se voidaan käydä seurakunnan tiloissa tai vaihtoehtoisesti pappi voi tulla käymään kodissanne ennen juhlapäivää. Näin voidaan yhdessä valmistella kastetilaisuutta ja tehdä vaadittavat paperityöt. Mikäli haluat järjestää kastekahvit seurakunnan tiloissa, on seurakuntakodin käyttö  seurakunnan jäsenille sunnuntaisin (ja arkipäivisin) maksuton, lauantait on varattu muistotilaisuuksille.

Lue tästä lisää.

Kirkkoesplanadi 3, 21600 Parainen,
Aukioloaika arkisin klo 9-12.30, torstaisin myös klo 18-19 (ei kesäisin)

Kasteessa lapsi puetaan valkoiseen kastepukuun; se johtaa ajatuksemme siihen puhtauteen
ja pyhyyteen, jonka kasteessa saamme osaksemme.
Halutessanne voitte lainata kastepukua seurakunnasta. Tiedustelut Kirkkoherranviraston tai kastepapin kautta.

Kasteen jälkeen lasta, hänen perhettään ja kummeja muistetaan yhteisessä esirukouksessa jumalanpalveluksen yhteydessä.
Paraisten kirkossa on "kastepuu", johon lapsen oma "kastelintu" ripustetaan; (kastelintuun on kirjoitettu etunimet sekä kastepäivä). Lapsi saa oman lintunsa muistoksi seuraavan vuoden alussa järjestettävässä perhekirkossa. Linnun voi halutessaan myös noutaa kirkkoherranvirastosta.

Paraisten kirkon kastepuu

vauvan jalka

Rakas Jeesus, kuule meitä,
siunaa vastasyntyneitä.
Hoida kättä, pikku jalkaa,
nyt kun elon taival alkaa.