Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan rippikoulut

Vuonna 2006 syntyneiden rippikoulu ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti. Ilmoittautuminen alkaa torstaina 1.10.
Ilmoittautuminen kyseisestä linkistä.

Kesällä 2021 Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta järjestää kaksi rippikoululeiriä:

1. Rippikoululeiri 27.6.-2.7.2021 konfirmaatio Paraisten kirkossa 4.7. klo 10

2. Rippikoululeiri 1-6.8.2021 konfirmaatio       Paraisten kirkossa 8.8. klo 12

Ripikoulun ensimmäinen yhteinen tapaaaminen on su 1.11. klo 10-11.30 Paraisten kirkossa

Rippikoululeiri maksaa 150€ ja tarvittaessa voit jättää vapaamuotoisen anomuksen avustuksesta.

Seurakunnassamme on myös mahdollisuus käydä aikuisrippikoulu.

Jos rippikoulusta on kysyttävää niin ota rohkeasti yhteyttä Olli-Pekkaan.

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jossa tutustutaan siihen uskoon ja seurakuntaan, johon kaste liittää. Rippikoulun sisältöä ja kestoa säätelee Suomen evankelis-luterilaisen kirkon rippikoulun opetussuunnitelma. Rippikoulu on paitsi kristillisen uskon sisältöjen oppimista ja oman elämän ja kasvun pohtimista, myös ainutlaatuinen, hauska ja mieleenpainuva aika elämässä.

Rippikoulu koostuu kahdesta osasta: seurakuntaan tutustumisjaksosta, jonka aikana opetellaan seurakunnan toimintaan osallistumisen kannalta tärkeitä rukouksia ja raamatunkohtia, ja käydään seurakunnan tilaisuuksissa. Tältä jaksolta kerätään riparipassin merkinnät. Toinen osa on rippileiri tai päivärippikoulu.

Rippikoulun päätyttyä nuorella on mahdollisuus osallistua konfirmaatioon.

Rippikoulu

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Kirkkosplanadi 3

Nuorisotyö Facebookissa ryhmässä Pysäkki

Nuoriso- ja rippikoulutyöstä vastaava.