Häät

 

Kristillisen uskon mukaan avioliitto on Jumalan asettama. Vihkijänä pappi vahvistaa liiton, johon pari on sitoutunut keskinäisellä lupauksella. Kristillinen avioliitto solmitaan Jumalan kasvojen edessä. Keskeistä vihkitoimituksessa ovat aviopuolisoiden tahdonilmaukset sekä Jumalan sanan julistaminen ja Jumalan siunauksen pyytäminen.

Vihkiminen voidaan toimittaa kirkossa/ Agricola-kappelissa/ seurakuntakodilla/ kodissa tai muussa yhdessä sovittavassa sopivassa paikassa.

Saat kaikki tarvittavat tiedot avioliittoon vihkimisestä ja sen edellytyksistä tästä
 

Avaamme seuraavan kesän vihkiajat oman seurakunnan jäsenille syyskuun ensimmäisellä viikolla ja ulkopaikkakuntalaisille siitä viikon kuluttua. 
Paraisten srk.yhtymän kirkot ( Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari, Iniö) ovat vihkitoimituksessa maksuttomia.

 

  Varaukset Kirkkoherranviraston kautta,
  tiedustelut myös sähköpostitse: lansi-turunmaan.seurakunta@evl.fi

 

Kirkkoesplanadi 3, 21600 Parainen
puh. 040 312 4420
Aukioloaika arkisin klo 9-12.30.


 

Hääkimppu

Niin pysyvät nämä kolme:
usko, toivo, rakkaus.
Mutta suurin niistä on rakkaus.

Ennen vihkimistä avioliiton esteet on tutkittava. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu, ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkinnan voi hoitaa ev.lut.kirkon asiointipalvelussa.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus

Avioliitto solmitaan joko kirkollisena vihkimisenä tai siviilivihkimisenä. Siviilivihkimisen jälkeen liitto voidaan siunata kirkossa.

Ketkä voivat mennä kirkossa naimisiin

Kirkkohäissä pyydetään siunausta avioliitolle. Pari lupautuu naimisiin mennessään rakastamaan toisiaan myös vaikeina aikoina. Vihkimisessä tulee olla läsnä vähintään kaksi todistajaa. Pappi huolehtii vihkimisen kulusta.

Vihkimisen kulku

Vihki- eli toimituskeskustelussa keskustellaan papin kanssa avioliiton merkityksestä, vihkimisen kulusta ja vihkikaavan yksityiskohdista. Keskustelun yhteydessä täytetään alustavasti vihkimisilmoituslomake ja sovitaan mahdollisista kuulutuksista.

Vihki- eli toimituskeskustelu

Vihkiminen voi olla pienimuotoinen, intiimi tilaisuus, ja se voidaan toteuttaa myös muussa tilassa kuin kirkossa. Yhtä lailla kirkko saa täyttyä häävieraista ja perinteistä. Tähän on koottu käytännön asioita, jotka on hyvä huomioida, kun alatte suunnitella kirkkohäitä.

Häätavat kirkossa

Mikäli avioliittonne on solmittu aiemmin Digi- ja väestötietovirastossa, se voidaan siunata kirkossa tai muussa toivomassanne paikassa. Avioliiton siunaaminen muistuttaa hyvin paljon kirkollista vihkimistä. Mutta nyt siunausta pyydetään jo solmitulle avioliitolle.

Avioliiton siunaaminen