Musiikki

Musiikki on tarkoitettu kaikille, se tuo iloa, toivoa ja lohtua eri elämäntilanteisiin.

Musiikki on olennainen osa seurakuntamme elämää. Jumalanpalveluselämässä musiikilla on keskeinen tehtävä. Häissä ja hautajaisissa musiikki tuo iloa, juhlavuutta ja lohtua. Voit myös pyytää kanttoria säestämään kirkossa tai Agricola-kappelissa järjestettävään kastejuhlaan. Kastevirret ovat tärkeä osa ristiäisiä.

Lisäksi kuorot ja konsertit sekä yhteislaulutilaisuudet kuuluvat seurakuntamme musiikkitoimintaan.

Olet lämpimästi tervetullut hiljentymään ja osallistumaan tasokkaan musiikin pariin.

Konserteista lisätietoa kotisivujen kohdassa "Tapahtumat".

Kirkkokuoro harjoittelee

Urkujen juhlavuoden konsertti
Paraisten kirkon Frobenius-urut täyttävät tänä vuonna 50 vuotta!
su 31.3.2019 klo 20 Paraisten kirkossa
"Vater unser- Herran rukous sävelten siivin" eri säveltäjien urkusovituksina kautta aikojen
Sol. Suomen eturivin urkutaiteilijoihin lukeutuva Markku Mäkinen (s.1973). Mäkinen tunnetaan monipuolisena muusikkona, jonka ohjelmisto ulottuu varhaisimmasta kosketinsoitinmusiikista aina oman aikamme teoksiin. Markku Mäkinen soittaa eri säveltäjien versioita tästä 1500-luvulta asti tunnetusta, Lutherin sanoittamasta ja kautta aikojen suositusta virsisävelmästä. Sävelmän innoittamista teoksista tunnetuimpia on Felix Mendelssohnin laajamuotoinen sonaatti nro 6 d-molli, joka rakentuu kyseisen koraalisävelmän pohjalle ja kuullaan sunnuntain konsertin päätösnumerona. Säveltäjien ”Vater unser” -versioitten välissä yleisökin pääsee laulamaan kyseisen virren säkeistöjä.
Konserttiin on vapaa pääsy.
Käsiohjelmien (10€) tuotolla tuetaan tämän vuoden Yhteisvastuu-keräystä.

vs. kanttori